Recept Italiaanse balletjes 3


Ingrediënten:

1 zakje mix voor macaroni

1 dikke ui

2 plak witbrood

6-9 el melk

500 gr hoh gehakt

paneermeel

iets boter

 

 

 

/ Italiaanse gehaktballetjes recept - bladerdeegrecepten, warme hapjes

 

 

Bereiding:

Wel het zakje mix 10 minuten met iets meer dan de voorgeschreven hoeveelheid heet water. Snipper de ui en voeg dat toe aan het mengsel. Breng het aan de kook en laat het 10 minuten sudderen totdat alle water is verdampt (let op dat het niet aanbrand). Af laten koelen.

Week het ontkorste brood in de melk (alle melk moet opgenomen worden) en wrijf het fijn. Voeg het gehakt toe en het macaronimix-mengsel.

Draai er bitterbalgrote balletjes van en rol ze door het paneermeel.

Bak de balletjes rondom mooi bruin en gaar in een klontje boter en serveer ze met een prikkertje.